Álláshirdetés

A fegyverneki Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda (5231 Fegyvernek, Dózsa György út 2.)
az alábbi álláshelyet hirdeti meg:
– tanító
Az álláshely betölthető: 2018. 02.01-től
Bérezés: pedagógus bértábla szerint
Az alkalmazás feltétele: főiskolai végzettség, erkölcsi bizonyítvány, plébánosi ajánlás
Munkaidő: teljes munkaidős, határozott időre szóló
Érdeklődni lehet: Hornyákné Szabó Bernadett igazgatónál az orczy@fegyvernek.hu e-mail címen,
vagy a 56/481 077, 70/3972756
Jelentkezési határidő: folyamatos

Határtalanul 2017

Határtalanul 2017 

Szentek, Hősök, Királyok nyomában az Orczy Anna Általános Iskola tanulói

1918-ban véget ért az első világháború, országunk közel kétharmad része elveszett. Az elveszett területeken azonban, 100 évvel később is „Nyelvében él a nemzet”! Nem feledik az 1000 éves ország történetét. Féltve őrzik hagyományait, és bíznak benne, hogy a jövőben is lesz még magyar Erdélyországban.

Az Orczy Anna Általános Iskolából 2018 – ban, köszönhetően a HAT-17-01-2017-00355 elnevezésű pályázatnak, összesen 35 diák kelhetett útra, hogy 12 óra „Határtalan” utazást követően, találkozzon a Csiki Székelyekkel, a Gyimesi Csángókkal hallja és lássa, hogy még ma is magyarul beszélnek, énekelnek, táncolnak.

Nagyvárad Szent László temploma, Torda legendája, a sóbánya kőbe vésett évszámai, Madéfalva,- Nyergestető hősei, a Csiki havasok égig érő csúcsai, a Madarasi – Hargita Piros Fehér Zöldbe öltözött kopjafái, a Gyilkos-tó és a Békás szoros, feledhetetlen természeti szépségei, a csíkcsomortáni Babba Mária Gyermekotthon lakóival közösen töltött esték, az éjszakai túra a 35 fegyverneki diáknak, nem csak üres szavak, hanem olyan élmények, kalandok, amikre évtizedek múlva is emlékezhetnek és továbbadhatják, gyermekeiknek, unokáiknak és talán bízhatnak abban, hogy még ők is részesei lehetnek a magyar nemzet „Határtalan” összetartozásának.

Antal Imre
szaktanár